Kirsin kokemuksia kuoroharrastuksesta

07.08.2019

Näin Naislaulajien kakkosaltto Kirsi kertoo kokemuksiaan:

Tervetuloa kuoroon! Minulla oli monta syytä tulla kokeilemaan kuoroharrastusta Kiuruveden Naislaulajissa. Jospa jokin niistä sopii myös sinuun ja saisimme sinusta uuden laulusiskon!

  1. minä niin tarvitsin omaa aikaa kahden pienen lapsen äitinä (nyt lapsia on neljä, joten kuoroa tarvitaan vielä enemmän)
  2. olin harrastanut musiikkia ennenkin, sanovat sen olevan tosi terveellistäkin.
  3. tykkään laulaa, mutta en ole mikään soololaulaja.
  4. tutut, (itse asiassa äiti) ja kuoronjohtaja houkuttelivat. Pienellä paikkakunnalla voi olla monta sukupuolvea samassa kuorossa, tule vaikka katsomaan.

Kokeilin ja jäin,olen, nyt laulanut kuorossa 6 vuotta.

  1. se on ihana kaiken ikäisten ja erilaisten naisten yhteisö, joka otti uudet tulokkaat lämpimästi vastaan.
  2. ohjelmisto on monipuolinen ja itseään saa halutessaan haastaa yhteisten juttujen lisäksi pienryhmissä laulamalla, laulumerkkejä suorittamalla tai osallistumalla muuten Naiskuoroliiton toimintaan
  3. aina on meneillään joku niin kiinnostava projekti, ettei vain raaski olla pois, vaikka olisi kiire/töissä kiire/kotona kiire/muitakin harrastuksia mielessä :)
  4. olen saanut uusia ystäviä on kuorosiskoistani!

Harrastus kyllä vaatii

1. sitoutumista käymään viikottain harjoituksissa, (ks. edellinen kiire-luettelo... se olis vain silti tultava).

2. jonkinlaista nuottikorvaa ja auttava nuotinlukutaito helpottaa. Maarit -johtaja opettaakin sitten kaiken muun. Kaikkea opetellaan koko ajan harjoituskertojen myötä.

3. pitkäjänteisyyttä - uudet jutut tuntuu konkareistakin alussa usein vaikeilta, mutta seuraavalla kerralla on jo helpompaa. Jotkut ihkuimmat laulut on olleet ohjelmistossa vuosikymmeniä, ehdit ne kyllä oppia!