Äitiys ja kuoroharrastus

07.08.2019

Tanja kertoo: 

 Kun pienen vauvan kanssa on tiiviisti kotona 24/7, pieniä liikkumisia kylällä lukuun ottamatta, ovat tiistai-illan kuoroharjoitukset ja laulusiskojen näkeminen tervetullutta vaihtelua kodin arkeen.

Toki nautin tällä hetkellä elämisestä vauvakuplassa, mutta kun on aina tehnyt kovasti ihmisläheistä työtä, alkaa sitä kontaktia kaipaamaan vauva-arjen ulkopuolellekin. Onhan tietysti aviomies, jonka kanssa jutella, mutta on silti eri asia hupatella kuoronaisten keskuudessa.

Kuoroharrastus antaa laulamisen lisäksi itselle mukavaa ajanvietettä ja yhdessäoloa, silloin päästää ajatukset harjoitusten ajaksi muualle, kun keskitytään laulamaan ja seuraamaan kuoronjohtajaa (ja vauvaa) lisäksi saa mahdollisuuden kehittää itseään. Laulamisesta saa lisäksi hyvää oloa ja hyvän mielen.

Välillä joudun luonnollisesti sopeuttamaan harjoitteluaikaa vauvan rytmin mukaan, eli lähden harjoituksista aikaisemmin tai tulen myöhemmin tai joskus harjoitukset jäävät väliin. On ollut antoisaa huomata, miten lauluharrastus mukautuu kuorolaisten elämäntilanteisiin.

Vauvan mukaan ottaminen kuoroharjoituksiin ei suinkaan ole este vaan uusi mahdollisuus harjoitella.

Odotamme innolla Naiskuoropäiviä 2019, jolloin Kiuruvedellä lauletaan sydämen kyllyydestä!

Laulavaisin terveisin, Tanja ja Juuso-Emil

#Naislaulajathuppari

#vauvankantohuppari