Kuoro

Kiuruveden Naislaulajat

Kiuruveden Naislaulajat juhlii 75-v. juhlavuotta vuonna 2021. Kuoron historia on rikas ja se alkaa Lotta -kuorona heti sotien jälkeen vuodesta 1946. Kuoron perustaja, opettaja Hilkka Tikanmäki johti kuoroa kolmekymmentä vuotta. Kuorolla on alusta alkaen ollut vahva rooli kiuruvetisessä kulttuuritarjonnassa.

Kuoro toimii edelleen aktiivisesti ja sen ohjelmistoon kuuluu hengellistä sekä viihteellistä musiikkia. Ohjelmisto sisältää myös ainutlaatuista ja herkkää kuoron taiteellisen johtajan Maarit Amperin säveltämää ja sovittamaa musiikkia, joka tempaa koskettavalla tavalla niin kuoron laulajat sekä kuulijat vieden mukanaan syvälle erilaisiin tunnetiloihin.

Kiuruveden Naislaulajat on SNKL:n sekä SulaSolin alainen kuoro, johon kuuluu noin kaksikymmentä energistä laulun harrastajaa. Kuoron jäsenet ovat suorittaneet huomattavan määrän perus-, taito- sekä mestarikelloja.

Kuoron sisällä toimii tällä hetkellä kaksi eri lauluyhtyettä, Ajattomat ja Trioliinas, jotka esiintyvät kuoron tavoin aktiivisesti ylä-savolaisten iloksi erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Kiuruveden Naislaulajien kuoro on taiteellisen johtajansa instrumentti, joka vaatii välillä viritystä, mutta soi parhaimmillaan johtajansa toiveiden mukaisesti, kevyesti ja soinniltaan puhtaasti.

Kuoro on tiivis ja lämminhenkinen yhteisö, jossa naisenergia jakaantuu voimaannuttavasti. Tuota energiaa on todistetusti osattu purkaa oikein, sillä Kiuruveden Naislaulajat palkittiin vuonna 1996 Vuoden Kuorona, Amperin astuttua taiteellisen johtajan tehtävään vain vuotta aikaisemmin.

Maarit Amper on toiminut Kiuruveden Naislaulajien taiteellisena johtajana jo yli 20:n vuoden ajan. Hän on ammatiltaan musiikin opettaja ja toimii nykyään yläkoulun opinto-ohjaajana. Maarit on kuoronjohtajana vaativa ja kunnianhimoinen. Harjoitukset ovat tavoitteellisia ja etenevät suunnitelmallisesti Maaritin herkällä ja samaan aikaan voimakkaalla otteella.