Kuoro

Kiuruveden Naislaulajat

Kiuruveden Naislaulajat juhlii 75-v. juhlavuotta vuonna 2021. Kuoron historia on rikas ja se alkaa Lotta -kuorona heti sotien jälkeen vuodesta 1946. Kuoron perustaja, opettaja Hilkka Tikanmäki johti kuoroa kolmekymmentä vuotta. Kuorolla on alusta alkaen ollut vahva rooli kiuruvetisessä kulttuuritarjonnassa.

Kuoro toimii aktiivisesti ja sen ohjelmistoon kuuluu monipuolista musiikkia. Ohjelmisto sisältää myös ainutlaatuista ja herkkää kuoron taiteellisen johtajan Maarit Amperin säveltämää ja sovittamaa musiikkia, joka tempaa koskettavalla tavalla niin kuoron laulajat sekä kuulijat vieden mukanaan syvälle erilaisiin tunnetiloihin. Kiuruveden Naislaulajien kuoro on taiteellisen johtajansa instrumentti, joka vaatii välillä viritystä, mutta soi parhaimmillaan johtajansa toiveiden mukaisesti, kevyesti ja soinniltaan puhtaasti.

Kuoron sisällä toimii kolme eri lauluyhtyettä, Ajattomat, Trioliinas ja Segno, jotka esiintyvät kuoron tavoin aktiivisesti ylä-savolaisten iloksi erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Kuoro on tiivis ja lämminhenkinen yhteisö, jossa naisenergia jakaantuu voimaannuttavasti. Tuota energiaa on todistetusti osattu purkaa oikein, sillä Kiuruveden Naislaulajat palkittiin vuonna 1996 Vuoden Kuorona, Amperin astuttua taiteellisen johtajan tehtävään vain vuotta aikaisemmin. 

Kiuruveden Naislaulajat on Suomen Naiskuoroliiton sekä Sulasolin alainen kuoro. Kuoron jäsenet ovat suorittaneet huomattavan määrän perus-, taito- sekä mestarikelloja.

Kuoron jäsenet toimivat myös aktiivisesti valtakunnallisissa vastuutehtävissä; Anne Härkönen SNKL:n hallituksen puheenjohtajana ja Sulasolin Pohjois-Savon piirin hallituksen jäsenenä, Taina Hyvärinen SNKL:n hallituksen jäsenenä, Maarit Amper SNKL:n musiikkivaliokunnan jäsenenä sekä Sanna Siponen Sulasolin Pohjois-Savon piirin hallituksen puheenjohtajana.